Get This Widget

Thursday, February 16, 2012

taw x MOKO tu ape ??




Ok d malam yg sejuk ini ( tempat aku ujan ok? ) aku nk bukak cte sal emmm ape ye? Oh ye ingt dh.. MOKO.. taw x moko tu ape bnde? Adekah ia sejenis MAKANAN? Jwpannye TIDAK.. adekah ia sejenis PERMAINAN.. jwpan nye juge TIDAK.. adekah ia sejenis LAMAN SOSIAL dan .... Jwpannye adelah BETOL .... ( ecewah dam cm dlm tv la plak keh3 ).. ok.. MOKO tu mmg laman social bg pengguna HP n lapy.. mostly dlm lman social ni adalah hp user lah.. MOKO jugak blh di dapati dari kedai2 yg bhmpiran.. ( oke tipu je tu ).. sesape yg mengguna MAXIS, n CELCOM ( DG aku xpasti ) blh la melayarinye sma ade melalui this link http://my-celcom.moko.mobi ( for CELCOM user only ) or for lapy u can go to this http://www.moko.mobi ..untuk maxis aku lupe la link dy haishhh.. godek2 jela ye? Lau nk sng, blh jugak send MMS ke 23668 ( for MAXIS ) n 23333 ( for CELCOM ) .. salunye pas korg da sent mms n ble da dtrime dy smpai msg gtau yg mms korg da received n dy kasi link tros.. so klik trosla link tu.. mudah kn? Tapi.. haaa ade tapinye.. yuran d knakn taw? Rm1 untuk seminggu n rm 0.50 untuk sehari.. bdsarkn experience aku, aku gne mxis dlu, wlpn aku da langgan tok sminggu tp kdt aku ttp kna tlan jugak ble tiap kli aku on9.. aku xtaw nape n aku da serik.. so sjak aku on9 gne celcom skg alhmdullillah no other charges yg pelik2.. so ble da siap sume korg blh la bchatting kt ctu.. ( takat wt ilang boring blh la ) ..haaa kjp2 sblm tu, mcm biase la korg kna reg dlu..

nak taw cane rupe moko tu? Haa tgk ni.. :


cmni rupenye form reg tuh oke? :


Then ble da siap korg blh tuka pic yg korg mau wt sbg profile pic.. mule2 klik “ change profile pic “ kt bwah gmbr tu taw? contohnye :



Then ble da siap.. tadaaaaa korg blh la chat2.. mcm ni rupenye rum korg :


sekian time kasih... kalau ade pape soalan blh komen je oke?

( mcm ade je yg bkenan ngn entri neh keh3)

2 comments:

  1. oww...sini dia punyer entri...tak prasan padahal punyer besar entry ni penuh skrin...heheh...
    moko-moko....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha encik iqbal ni mmgla..kna pkai spec beso2 gamaknye heheh

      Delete